Friiischk.

Hela helgen har gått åt till någon form av väldigt rastlös förkylningsyra. Jag har knappt rest mig ur sängen på två dagar. Kul. Jättekul. Men, hur tråkigt det än har varit så gav det en ganska skön effekt - jag kan nämligen andas hjälpligt ur båda (!!) näsborrarna nu. Hallelulja.En ganska oseriös sak. Den är gjord med blyerts och akvarell. Den tog inte någon längre stund att göra, och den är definitivt inget mästerverk, men det är i alla fall bättre än ett helvitt pappersark. Jag blir så fruktansvärt ynklig när jag är sjuk. Allt blir så himla jobbigt, tråkigt och meningslöst and that's why det är lite dött på skapandefronten just nu. Sorry för det! Men, låten här nedanför gör allt så väldigt mycket roligare. Den har gått på repeat i stort sett hela helgen och jisses vad bra den är!


Let's talk about this.När man hittar kärleken i någonting, då är det dumt att sluta. Illustrationens enkelhet är så himla, himla fantastisk och det är så väldigt skönt att kunna slappna av när man tecknar. Att inte behöva vara sådär minutiöst precis, och att känna att man är fri att göra lite vad man vill i teckningen. Den möjligheten har jag inte när jag tecknar porträtt. Åtminstone inte om det är fotorealism som är målet. Det absolut bästa med sådana här illustrationer är att jag kan sitta i soffan och göra dem. Jag behöver inte sitta framåtböjd över ett bord i sextio timmar, det går alldeles utmärkt att sitta i ett halvmörkt vardagsrum tillsammans med tv:n (i det här fallet P3 Guldgalan) och bara vara. Det är, sammanfattningsvis, en väldigt skön omväxling som jag varmt rekommenderar till alla blyertströtta ögon.

Jag håller på att åka på en dunderförkylning och energinivån är fånigt låg, därav frånvaron. Jag ska se till att kurera med massa hokuspokus-kurer, s'att det börjar trilla in teckningar här igen. Har ni några bra tips (som inte inbegriper whiskey-gurgling (I tried, och fy vad äckligt det var)) mot förkylningar? Alla förslag mottages med hjärtlig tacksamhet!

fokus.

Jag lade inte ner så våldsamt mycket tid på denna, jag ville att den skulle kännas mer som en illustration än som en blyertsteckning. Nu hade jag tänkt göra någonting liknande, fast på en duk. Om det blir bra återstår att se, men man måste testa allt once och ja.. Önska mig lycka till. Tror att det blir en del ganska pilligt penselarbete om man ska få till alla pyttedetaljer.

Den är gjord med blyerts, akvarell, akryl och pigmentliners i olika storlekar.

Aaaaanyway -
Har ni en bra helg, allesammans?

Feline

Vet ni vad. Jag lade förra WIP:en på hyllan och började med någonting annat. Ibland har man helt enkelt inte den rätta känslan för att fortsätta på en teckning, och då blir det inte bra oavsett hur man gör. Det är skittråkigt när det inte blir som man har tänkt sig, men jag har upptäckt att om man får lite distans till det man håller på med så brukar det oftast ordna sig. Så, jag avvaktar och låter den ligga i ett par dagar. Om jag gör klart den så kommer ni självklart att få se den. Just nu håller jag i alla fall på med den här.Än så länge har jag använt mig av pigmentliners i storlekarna 0,1, 0,3 och 0,5, samt blyertspennor i olika hårdhetsgrader. Inspirationen hämtades här, här och här.

Wip.

Jag ber om ursäkt för den fasansfullt dåliga bildkvalitén, jag har väldigt lite tålamod med kameran idag.Jag har inte hunnit så långt på denna, men det är (eller ska bli) en sådan där sak med mycket mönster, färg och detaljer. Jag inbillar mig att när man gör dessa mönster så ger det ungefär samma effekt som stickning. Det är pilligt, enformigt, man blir väldigt trött i händer och huvud men det är ändå rogivande på något konstigt, och antagligen inte helt normalt, sätt.

Den är i a3-format och jag har, förutom blyertspennor i olika hårdhetsgrader, använt mig av pigmentliners i olika storlekar.Och den här? Ja. Jag ser lite lätt bajsnödig ut, men det är hjärtepussar och de är till er.

Aboutlove,

När jag började med den här så föreställde jag mig inte alls att den skulle se ut så här när den var färdig. Men då förutsåg jag inte att jag skulle spilla en jäkla massa färg på den. Jag tokgillar den inte, men jag hatar den inte heller. Den är lite mellanmjölk, och det kan ju vara fint ibland. Om man inte är laktosintolerant (dåligt, i know. förlåt).Den är gjord med akryl och pigmentliners och ett sugrör (för att blåsa ut akrylen). Akrylen är dock inte applicerad med pensel, utan med en svamp (en sådan där gul med svinto på ovansidan). Den är något klarare i färgerna på riktigt, men så blir det alltid.

Den är inspirerad av Nathalies förslag - musik. Jag tänkte först illustrera ett av mina favoritband, men det blev ett lite för stort projekt så det blir en annan gång.

Och, när vi ändå har musik på tapeten, här är några av mina favoriter at the moment.
winter
winter
winter
winter

Bloopers and whatnot

I know att idag är dagen då den sista illustrationen ska komma upp. Men. Jag skjuter på den tills imorgon (har en major huvudvärk och kan inte fixera ögonen på papperet), och visar istället de som inte blev helt bra och de som bara blev. I kronologisk ordning:


Inte helt bra no1.


Inte helt bra no2.


Coola peeps som bara blev.


Något som också bara blev. Bah sådär, liksom.

Nu går jag och sköter om huvudet.
Hoppas att ni får en fin kväll!

TheVogueDet ska föreställa Kate Moss och hennes coolaste (om ni frågar mig) Vogue-omslag någonsin. Den är gjord i akvarell och ja, akvarell. Den blå versionen är originalet och den tog ett bra tag att göra. Jag vet inte exakt hur länge, men om jag börjar uppskatta tillverkningstiden så kommer jag att inse att jag inte gör någonting annat än att teckna och då kommer jag att få ont i magen och det är väldigt, väldigt onödigt. Att ha ont i magen alltså. Eh.

Hoppas ni gillar den!

Update: Jepp, det är hennes coolaste omslag för att det är Bowie-inspirerat.

Thehalcyondays,

Denna är gjort i akvarell och pigmentliners i storlekarna 0,1 och 0,3. Papperet blev lite skadat av allt vatten, vilket syns på vissa ställen. Det får bli en läxa - det är dumt att använda för mycket vatten när man inte använder akvarellpapper.Det här är i alla fall nummer fem. Två kvar.
Kom gärna med ännu fler förslag på vad den sjunde, och sista, illustrationen ska föreställa!


illustrationno4.Blaaaaaha.

Hoppas att ni hade en härlig nyårsafton och att ni fått en underbart fin start på det nya året!

RSS 2.0