Pay it forward,

Gjord med pigmentliners och akvarell.

Det må kanske inte vara världens tekniskt bästa illustration, men det är världen och det är världsfred. Det är vad jag önskar mig i julklapp. Världsfred, kärlek och ett samhälle där segregation och utanförskap inte längre existerar.

 

Det finns så fasansfullt många saker här i världen som jag inte begriper mig på. Att vi alla inte hjälps åt och respekterar varandra är en utav de sakerna. Vi är alla lika mycket värda, och det finns varken orsak eller ursäkt till varför vi ska behandla varandra med någonting annat än kärlek och respekt. För det är ju det allt handlar om. Kärlek.


Jag vill så gärna att alla ska förstå vad jag menar. Om alla hjälps åt, slutar hata och visar hänsyn så tror jag att världen skulle bli en bättre plats. Man kan inte förändra andra, men man kan förändra sig själv och sitt eget sätt att tänka. Det är inte särskilt jobbigt, och man får så himla mycket tillbaka. Jag vet att det låter flummigt och konstigt och antagligen lite förlegat, och jag vet att jag säkert framstår som naiv. Vi måste alla tro på något, och jag tror på en utopi som kan bli verklig.


 

Det är lite som filmen Pay It Forward:

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något.

 


Och med det önskar jag, min halsfluss och min luftvägsinflammation en god jul. Om någon ser ett bortkommet immunförsvar springa runt någonstans så kan ni skicka hit det. Vi har nämligen en hel del att prata om.


Önskelista pt. 2

Jag har inte så många vice:s här i världen, men kläder (och framförallt skor) är en utav mina tyngre laster. Jag lider inte särskilt mycket utav den, och ni slipper ju, tack och lov, ta del av den. Det här med outfitbilder har aldrig varit min grej, även om det ibland kanske skulle vara en bra utfyllnad.

Gjord med akvarell och pigmentliners.

Jag har en känsla av att det inte finns någon som missat dessa skor? Jeffrey Campbell's Lita Spike. Höga klackar och nitar och jag dog en smula inombords när jag såg dem första gången. Min skogarderob är knökfull och eftersom de är så svåra att få tag på, passar jag på att träna på att lägga band på mig själv (konstig mening, sorry).

Förresten! Jag har lagt in en Bloggresponse-grej här på bloggen, och det är sannerligen på tiden. Längst upp på sidan hittar ni den, under fliken som heter "Fråga mig" (fyndigt, va?). Har ni några frågor eller funderationer, skriv in er fråga där så svarar jag. Det kommer att bli så himla mycket enklare för er att hitta svar på era eventuella frågor. Jag gillar konceptet med att ha högt i tak, och ingen fråga är en konstig fråga - så kör på!

Önskelista del1,

Jag är ingen, och har aldrig varit en, julmänniska. Det känns så himla fel med all mat och alla presenter och allt överflöd när det finns andra människor som lider. Sedan är jag nog inte den trevligaste att fira jul med heller, eftersom jag gärna påpekar hur snett och felfördelat det är. Men! I år ska jag faktiskt anstränga mig. Jag har en väldigt lång lista med saker som jag, personligen, måste jobba på - att sluta vara så pessimistisk är en utav dem.

Gjord med pigmentliners.

Så. Det här är första punkten på min önskelista. Själva listan är inte så jättelång, och det kan hända att den upprepar sig en aning (om inte annat så kan man se en neonröd tråd i den). Jag vill ha en katt. Helst av allt en Bengal, men en Ragdoll går också bra. Jag har haft djur i hela mitt liv, och det är så tomt utan dem. Katter är fantastiska, och skulle tomten (eller storken) ge mig en sådan - då skulle jag vara världens lyckligaste julfirare i flera år framöver.

Kanske borde tillägga att själva grejen med den här listan inte är sakerna, utan illustrationerna. En tecknad önskelista kan ju faktiskt vara roligare än en skriftlig, både att läsa och att göra. Det kommer ett par illustrationer till, så håll till godo och ta hand om varandra!

Penguins,

Gjord med pigmentliners och akvarell.

Det är inte mitt stoltaste ögonblick, och jag är inte jätteförtjust i pingvin nummer 1's bläckfiskliknande underdel. Men om man vill kan man låtsas att det är en hybrid.

I veckan kommer jag att visa er min väldigt grafiska, men inte jätteseriösa, önskelista. Julen är tyvärr inte min favoritpunkt på året, men i år ska jag banne mig försöka fokusera på de lite roligare sakerna. Som att illustrera en önskelista. Och om någon som tycker mycket om mig ser den och får en akut lust att skänka mig någon av de sakerna som illustrerats så kommer jag inte att gråta blod. Glädjetårar, möjligtvis, men inte blod.


Hoppas att ni har haft en underbar helg och en mysig andra advent!

RSS 2.0