Birdie,


Gjord med pigmentliners och akvarell.

Färgglada fåglar som kan prata skulle mycket väl kunna vara det häftigaste jag vet. Det måste ju vara störtomöjligt att vara på dåligt humör om man har en sådan kolossalt cool sak på axeln, eller vad säger ni?

Le coeur fou,


Gjord med akvarell och pigmentliners i olika storlekar. Bakgrunden är tillagd i Photoshop.

Hur är er påsk, fina ni? Gör ni någonting kul?

.....


Referensbilden jag använde mig utav föreställer den übersnygga modellen Sasha Pivovarova, och fotografen heter Mark Segal. Illustrationen är gjord med pigmentliners och akvarellfärger. Hoppas att ni gillar!

Youth knows only pain,

Veckan som har gått har varit minst sagt intressant, på väldigt många olika plan. Jag tror tyvärr inte att ni skulle tycka att det var fullt lika intressant, så jag nöjer mig med att säga att det finns bra många fåntrattar (sopprötter, fårskallar, dumhuvuden, åsnor, nötter - you name it, they game it)  i denna värld. Men, det finns också väldigt många otroligt fantastiska människor. Dessa hyllas alldeles för lite, då träskallarna oftast är de som tar störst plats och gör mest väsen utav sig. Konstigt, det där.

Det kanske var ett onödigt utspel, och jag vet att det här inte är en sådan blogg, men vad fan.


Akrylmålning, 90x90cm.

Veckan har dock inte varit en total katastrof. Jag har faktiskt målat en tavla. Den är inte helt färdig ännu, men så gott som. Jag måste göra någonting åt de obefintliga ögonbrynen, samt det vita området nere till höger. Men det får bli ett framtida projekt. Har så sjukt mycket att göra, och även om det är svinroligt så känner jag att det börjar ta ut sin rätt. Det är dock dumt att klaga, jag är galet tacksam för allt jag får möjlighet att göra och ett magsår har väl ingen dött av (obs! ironi).

Imorgon ska ni få se en sprillans ny illustration, och jag vågar nog säga att det är the best one yet.

Hörs imorrn!

Att sy.

Jag fick en symaskin i födelsedagspressy. En symaskin! Förstår ni euforin när jag öppnade och såg att det stod Husqvarna på lådan? Total lycka, I tell you. Helgen har således spenderats med nål, tråd och en gammal gardin. Såhär har det sett ut.


Process.


Snart färdiga.


Vita shorts och nästan lika vita ben, & jepp, det är mina svarta panties som skymtar där bakom tyget.


En ganska så trött Frida för bara några minuter sedan.

Shortsen har jag sytt helt utan mönster, dessutom höftade jag fram måtten, och eftersom det är första gången jag någonsin gör något sådant här så tycker jag att det blev helt ok. Jag kommer visserligen aldrig någonsin att ta på mig dem igen (grensömmen fick mig att se ut som en shemale (inte för att det är något fel med det, men jag vill inte att folk ska tro att jag är man)), men ändock - helt ok.

Tusen miljoners tack för alla goa, fina och hjärtliga grattishälsningar. It made my day, och det är så himla fantastiskt att alla fina människor i bloggvärlden verkar ha hamnat just här. TACK!

Nu ska jag gå ut och njuta av det första vårregnet som tjugofemåring.

Happy birthday me.


En väldigt rörig födelsedagsillustration.

Idag fyller jag år. Tjugofem år. Åldersnojans guldålder. Och ja, jag får väl erkänna att det är lite, lite småläskigt. Rädslan sitter dock inte i åldern. Jag är inte rädd för en siffra, det vore ju störtlöjligt. Det som skrämmer mig är att det ska gå så fort att jag inte hinner göra allt det där som jag vill göra. Jag är livrädd för att vakna upp en dag, med ena foten i graven, och inse att jag inte har levt ordentligt och på riktigt. Sådana tankar ger mig så jävla mycket magont.

En väldigt fin människa sade till mig att jag måste tänka mer på mig själv, och inte sätta alla andra först. Och det ska jag bli bättre på. Från och med nu. Mitt tjugofemte år blir mitt år. Mitt finaste, bästa, roligaste och mest händelserika år. För när allt kommer omkring så är det en inställningsfråga, eller hur?

Så, för att summera det hela:
Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Fridas födelsedag - Hurra, hurra, hurra!!


det här med gåshud,Det här är inte den musik jag normalt sett lyssnar på, men den är helt enkelt för bra för att missa. Jag får fan gåshud när jag hör den. Covers brukar ju vara lite sådär, speciellt när det är en så bra låt från början, men den här är helt jävla makalös. Lyssna och njut!

Jag hade enorma problem med att publicera det här inlägget, så om det dyker om en väldans massa likadana inlägg - då vet ni vad det beror på.

RSS 2.0