Hands,Det är ett par stycken av er som har frågat mig om jag inte kan göra en How To: Händer. Och jo, jag skulle hemskt gärna vilja göra det. Om jag kunde. Sanningen är att jag är väldigt dålig på att teckna händer, och jag har inget speciellt sätt att teckna dem på. Men, är man dålig på någonting så får man träna på det tills man blir bättre. Bilden ovan är mitt semiseriösa försök att bli bättre på att teckna händer.

Jag ska fortsätta att träna på dem, och så fort jag har kommit på ett bra sätt att rita dem på, så fixar jag ihop en How To. Låter det som en bra deal?

Den är gjord i blyerts och akryl på vanligt papper i a3-format.

UntitledJag tycker att det känns så himla dumt att försöka förklara vad tanken bakom en målning eller teckning är, då själva meningen faktiskt är att alla ska få bilda sig en egen uppfattning. Så, istället för att skriva ett superlångt inlägg som förklarar vilken känsla jag försökte förmedla - om jag ens försökte förmedla någon överhuvudtaget - så låter jag den vara som den är och håller tummarna för att ni gillar den.

Och just det, den är gjord med akryl och den tog, uppskattningsvis, en dag att göra. Den är klarare i färgerna i verkligheten, och inte alls lika skrämmande. Guldfärgen syns inte alls, men i rätt ljus skimrar den lite försiktigt.

Det var nog allt. Nu kryper jag isäng.

i-land.

Jag har varit utan internet (och tv) i två dagar, och jisses vad man känner sig off. Det är såklart ett jättetöntigt i-landsproblem, och det är skrämmande hur beroende man är av datorn. Igår kväll satt vi i soffan och kunde inte komma på någonting att göra, för vad gör man om man inte kan titta på tv på kvällarna? Vi drog ut och sprang fem kilometer. Lite mer hälsosamt och bra mycket roligare än tv.

Men, nog om mina töntiga problem. Här är en av de tavlor som jag gjort den senaste tiden.Tanken var att jag skulle få till någon form av synvilla, fast det blev såklart inte som jag hade tänkt mig. Det är ju faktiskt ganska tydligt vad det är för någonting. Bilden är lite suddig, och den antog en lite gulare ton när jag laddade upp den på blogg.se. Den är gjord i akryl, och den var skittråkig att göra. Men, den är i alla fall gjord och man lär sig alltid någonting. Det jag lärde mig av den här är att man aldrig ska göra någonting som man, från början, vet kommer att bli uselt.

Imorgon ska jag visa två andra tavlor som jag gjort. De är lite mer inspirerade, och lite konstigare, än den här.

Hoppas att ni har haft en härlig dag!
&förresten, ni glömmer väl inte bort kursen?

Lanseringstime.Idag lanseras den teckningskurs jag jobbat med så väldigt länge. Det har tagit lång tid, men jisses vad bra resultatet blev! Jag är så oerhört tacksam över att killarna på Coursio gav mig den här fantastiska möjligheten.

Så, till dig som vill lära dig mer om var ansiktets olika delar sitter i förhållande till varandra - den här kursen är till dig. Den är även till dig som vill lära dig att skugga ett porträtt med hjälp av blyerts, och till dig som är nyfiken på akvarell. Den går igenom det allra mesta som har med porträtteckning att göra, och mycket av den kunskap jag har samlat på mig finns att skåda i den här kursen.


Jag vill inte lova för mycket men jag hoppas att jag, inom en snar framtid, kommer att kunna lotta ut denna kurs till några av er. Så, håll ögonen öppna om det är någonting som känns intressant!Om ni klickar här kommer ni direkt till kursen. Det kommer att komma upp en banner ovanför bloggen, men tills dess kan ni klicka på kurs-ikonen i sidomenyn för att hitta dit.

C:iT.


Utförd på samma sätt som de andra, med akvarell, akryl och blyerts.

Jag vet inte hur jag känner när det kommer till alla färger och mönster. Det är lite för mycket. Jag tror att jag måste försöka skala av dem lite, göra dem lite cleanare. Det är askul med färg och superspännande med mönster, men jag vill inte att det ska se rörigt ut. Den var i alla fall rolig att göra, och det är ju huvudsaken.

Hoppas att ni har haft en fantastisk helg!

Finish it.Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén. Scannern var inte samarbetsvillig, så det fick bli ett foto. Den här är inte fullt lika stor som de andra. Den är gjord på ett a4-ark, men konstigt nog tog den nästan lika lång tid att göra ändå. Tror att jag har fastnat i det lite smutsigare sättet att teckna och måla på. På något sätt känns det bättre ju mer färg man har på händerna.

Den är gjord med akvarell, blyerts och akryl.

Da-da-daaam

Det var ju ingen vidare hård sträckbänk, men här i alla fall det jag hållit på med de senaste månaderna. Om det inte framgår så är det min alldeles egna teckningskurs. En teckningskurs som är utformad på samma sätt som de How To:s jag har här på bloggen, fast på kursen är de många, många fler och lite mer detaljerade. Jag har försökt täcka några utav de how to's-förslag ni gett mig, och jag hoppas verkligen att ni kommer att tycka om den!Jag har gjort materialet, medans killarna som driver den här sajten har lagt in det och fixat till det. De har onekligen gjort ett killer-jobb med designen. Den är sjukt stilren och grymt snygg!

Eftersom den inte är lanserad ännu får jag inte visa så många bilder. Det ska i alla fall bli jättespännande när den väl ligger ute, och jag håller tummarna för att ni kommer att tycka om den lika mycket som jag gör.

Jag hade tänkt posta detta tidigare, men tiden rann visst iväg. Jag har målat i stort sett hela kvällen och klockan är inte prio1 när man har färg överallt, men jisses vad roligt det är!
Ännu roligare är det att ni att ni gillar den "nya" stilen. Det gör mig fruktansvärt glad att ni skriver så himla snälla saker. På riktigt alltså. Tusen tack!

Through the sands of time,

Jag har insett att massproduktion av porträtt egentligen inte är så spännande. De är fina att titta på, men vad har de egentligen för mening? Då konst är ett rätt så vackert språk så känns det ännu finare om man kan förmedla det på ett bra sätt så att det faktiskt betyder någonting. Förstår ni vad jag menar?

Porträtt är jätteroligt att teckna, och jag kommer aldrig någonsin att sluta med det, men vad är roligare att hänga på väggen - ett porträtt på Salem Al Fakir eller en sådan här teckning? För, även om den här har en viss betydelse för mig så kan den säga någonting helt annat till någon annan. Det är det som är så himla fint. Det är så universalt, på något sätt.


Through the sands of time,

Den här är gjort med akvarell, akryl och blyerts. Formatet är A3, och eftersom jag bara har en a4-scanner så är detta ett foto av teckningen.

Minns ni förresten att jag sade att jag hade någonting jag ville visa för er? Det jag hållit på med i flera månader nu, men som jag inte vågat berätta om för att jag inte har vetat när det skulle vara färdigt? Det är i alla fall snart klart, och jag ska berätta om det lite senare ikväll och jag hoppas verkligen att ni kommer att gilla det.

you've got to push through

När jag får en creative block så måste jag, precis som jag berättade i förra inlägget, pressa igenom det för att det ska smälta bort. Det är tungt och inte speciellt roligt, men när man vet att det faktiskt inte är omöjligt att komma över det så blir det lite lättare. Ibland tappar man helt enkelt motivationen.

För mig fungerar det inte att bara strunta i det och vänta på att det ska gå över. I själva verket tecknar jag nog mest när jag varken har inspiration eller vilja. Låter det konstigt? Jag tror att alla kreativa människor har sina egna sätt att ta sig igenom dessa perioder, och om jag skulle vara passiv och ignorera blockeringen så skulle jag säkerligen få vänta väldigt länge innan den försvann.

Men, hur roligt skulle det egentligen vara om det alltid var smärtfritt och enkelt?
Det här är slutresultatet på wip-bilden ni såg i förra inlägget. Jag har blandat blyerts, akvarell och akryl. I verkligheten så skimrar den på en del ställen, men det syns inte på bilden.

Creative block,

Förlåt! Förlåt för en askass uppdatering. Jag har inte hittat någon inspiration till någonting, och har världens creative block. Det är jättejobbigt när man så väldigt gärna vill göra någonting kreativt, men händerna vägrar lyda det hjärnan vill. Eller något åt det hållet. När jag har en sådan här blockering så fungerar det dock inte att bara vänta på att det ska gå över. Om jag inte pressar och fortsätter så går det aldrig över. Så, det här är vad jag har gjort de senaste dagarna.Den är i a3-format, och den tar tid att göra! Blommorna har, än så länge, varit värst. Jag har ingen vit färg så jag har fått teckna och måla runt dem för att bibehålla papperets naturligt vita färg. Det är lite pilligt, men jag tror att den här kan bli cool. Så, det är nog bäst att jag fortsätter.

Hoppas att ni har det bra!

&just det. Ni som sade att WIP:en i inlägget nedan såg ut som Gerard Butler - you're so right och jisses vad glad jag blev att ni såg det!

RSS 2.0