Förlåt,

Först och främst vill jag lyfta fram och poängtera att jag respekterar alla människor, oavsett religion, etnicitet eller storlek. Och sedan passar jag på att be om ursäkt för detta långa inlägg.

Häromdagen knackade det på dörren. Det är en väldigt ovanlig företeelse hemma hos oss, så jag blev inte jätteförvånad när det stod ett välklätt par utanför dörren. De ville prata med mig om Jesus.

Jag har haft den diskussionen förut med två stycken Jehovas Vittnen. De var hemskt måna om att få över mig på “deras sida”, och det tog mig fyrtiofem minuter att förklara att jag inte var intresserad. Jag har ingenting ont att säga om dem, men jag tycker att respekten de kräver också borde ges. Jag är inte mindre värd som människa för att jag inte håller med om vad de säger. Jag är inte mindre upplyst som person bara för att jag ser på evolutionen ur ett vetenskapligt perspektiv. Jag har faktiskt läst bibeln. Eller nåväl, utvalda delar utav den i alla fall. Det är klart att det finns vissa delar som är tänkvärda, men den enda religion som jag skulle kunna tänka mig att hänge mig åt är Buddhismen.

Så. Till saken.
Det här paret (som var väldigt trevliga) blev väldigt förnärmade när jag sade att jag var ateist. De var väldigt måna om att informera mig om att skapelsen faktiskt är gudomlig. Jag gillar slumpen. Jag uppskattar dock inte att bli tillrättavisad när jag inte har gjort någonting fel. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det här annat än att om man knackar på dörren för att informera om någonting - det behöver inte nödvändigtvis vara religion - så bör man nog vara beredd på att få mothugg. Det bådar ju knappast gott ur värvningssynpunkt om de dumförklarar mig i det tysta för att jag inte tror på gud. Jag tror inte att deras intentioner var att dumförklara mig, men det var så det kändes.

Men, jag fick i alla fall en bok,Det här var inte alls konstrelaterat, och möjligtvis en aning virrigt. Men, än en gång - jag respekterar alla människor oavsett religion, och jag skulle aldrig försöka pracka på dem den moderna evolutionsteorin. Each to their own, eller hur?

Det här må vara lite väl djupt för en måndagkväll (inte söndag, som jag trodde att det var), men vad tror ni? Är evolutionsteorin fakta eller fiktion?


How to: Porträtt

Nu ska ni få se hur det kan se ut när jag tecknar porträtt. Från början till slut. Jag var osäker på om jag skulle skriva någon förklaring eller inte, men kom fram till att jag ska hålla det så kortfattat som möjligt.Jag börjar i det övre, vänstra hörnet. Eftersom jag är högerhänt blir det mindre kladdigt. Sedan fortsätter jag med pannan och den vänstra sidan av ansiktet. Som ni ser så har jag lämnat luggen vit. Jag försöker alltid att göra klart en del innan jag fortsätter med en annan, men det funkar inte alltid.Sedan fortsätter jag med luggen. Jag använder ett sönderklippt sudd för att göra de ljusa slingorna i håret. Sedan fortsätter jag att grundskugga resten av ansiktet, för att sedan börja skugga runt, och inuti, ögonen.Jag fortsätter med ögonen och rynkorna runt ögonen, men jag fyller inte i iris. Sedan ritar jag ena ögonbrynet, för att sedan fortsätta skugga längs med näsryggen.Jag fortsätter med att skugga näsan, och sedan skuggar jag resten av ansiktet. Jag är försöker att hitta så många detaljer som möjligt. Födelsemärken och ärr gör teckningen mer personlig. Jag fortsätter med iris (vet inte varför jag gjorde det högra först, brukar alltid börja med det vänstra). Efter iris fyller jag i det högra ögonbrynet. Efter ögonbrynet tecknar jag fram vänstra ögats iris.Jag tecknar läpparna, och sedan fortsätter jag med den högra sidan av håret. Jag använder även här av ett sönderklippt sudd till de ljusa slingorna. Efter håret börjar jag med skägget.När jag ritar skägg (vilket inte händer alltför ofta) så är jag väldigt noga med att vässa pennan ofta. Jag använde mig av blyertspennor i hårdhetsgraderna HB och F när jag ritade det, dessutom så hade jag en liten, vass suddbit för att sudda fram ljusa skäggstrån. När jag är färdig med skägget så använder jag knåddgummit för att få fram highlightsen i ansiktet. Sedan ritar jag halsen, för att sedan fortsätta med tröjan.När jag scannar in den så är det lätt att en del kontraster försvinner. Så, därför öppnar jag bilden i photoshop, och sedan ändrar jag lite i curves:en, samt i brightness& contrast.

Så, that's it. Ingenting avancerat, men såhär går det i alla fall till när jag ritar porträtt.
Hoppas att ni gillade den!


fintfintsuperfint.

Den senaste veckan har jag varit lite off när det kommer till teckning. Det har känts som ett tvång och ett måste, och så vill jag inte att det ska vara. Jag vet att det inte kan vara roligt precis hela tiden, men jag vill inte känna mig tvingad att rita. Så, därför beslöt jag mig för att ha en teckningsfri helg.


Fredrik köpte en ny telefon igår. En HTC Desire (tror jag).

Jag har haft en himla härlig dag idag. Bra böcker, det bästa sällskapet, chailatte och fina, fina klänningar. Det har varit en perfekt lördag so far. Nu väntar jag på att Golfarn ska komma hem så att vi kan äta middag.

Imorgon tänkte jag att ni skulle få se step-by-step:en jag gjorde på min brors porträtt.

Hoppas att ni får en strålande kväll!


Bror,


Jag har använt mig av blyertspennor i hårdhetsgraderna 3H, HB, B, F &2B, samt ett knådgummi.

Äntligen är den klar, och som ni ser är det inte Markus Krunegård. Ni är ett par stycken som gissat på det, och jag håller med om att det är tvärlikt. Men, det är alltså inte Markus, utan det är min bror.

Jag har slitit en del med den här, faktiskt. Ungefär 60 timmar tog det. Skägget drev mig till vansinne. Sablarns vad svårt det var att få till! Men, nu är den färdig och det känns väldigt skönt. Håll nu tummarna för att min bror tycker om den.

Nu ska jag dricka en liter saft och sedan ska jag ta en väldigt välförtjänt ögonvila.

Vad har ni för mysiga fredagsplaner?


Idiom


Förklaring till texten på bilden finns här.


När man hämtar någonting från fantasin så är allt så väldigt mycket svårare. Ritar man porträtt så har man ju någonting att gå efter. Riktlinjer, typ. Fantasimotiv är knepigare eftersom man inte har någon glasklar bild av hur det ska se ut. Å andra sidan så är det nästan roligare när man får bestämma själv hur det ska se ut, utan att det blir fel. När man hela tiden strävar efter att få det så verklighetstroget och fotolikt som möjligt, så är det skönt att bara låta det bli vad det blir ibland.

Den tog inte mer än 6 timmar att göra. Jag använde mig av akvarellfärger, knådgummi och blyertspennor i hårdheterna 3h, HB och F, samt vanligt teckningspapper.

BDB-FFS-LOL!

Jag har spenderat kvällen med att gå igenom min gamla bilddagbok. Det är så himla roligt att titta på bilderna, eftersom man nästan glömt de tillfällen då de tagits. Jag hittade ett par saker som var lite extra roliga.Detta är otroligt gamla saker. Gamla och väldigt slarviga. Bilden i mitten är ett screentryck på papper. En utav sakerna vi skulle göra i skolan. Jag var inte sådär överförtjust i uppgiften. Finast var nog grodan.Jag tyckte väldigt mycket om Photoshop när jag var lite yngre. Att fota och redigera bilder var bland det bästa jag visste. Det är inte fullt lika roligt nu.

Annars har det varit fullt upp idag. Jag ber om ursäkt för den sena, och lite halvtråkiga, uppdateringen. Har varit lost i akvarellfärgerna och inte haft någon koll på tiden. Om jag lyckas bli färdig med den (håll tummarna!) så ska ni få se den imorgon. I've got a good feeling about this one.

Ha en fantastiskt fortsättning på kvällen, nu!
Puss!


Creative block,

Jag är så missnöjd med denna att jag inte ens tänker göra klart den. Den är bortom all räddning. Intresset svalnade efter håret, och sedan slarvade jag sönder den. Men, det är sådant som händer. Man får ha dåliga dagar. Det är liksom ingen idé att pressa fram någonting, eftersom det ändå inte blir bra.Det är så himla tråkigt att den blev så katastrofalt dålig, eftersom tanken bakom den var cool (jag gillar mest det det äppel-formade hjärtat). Jag tror dock att jag kommer att återvända den. Tanken alltså. Tredje gången gillt, right?

Hur har er dag varit?


Frillor och fantastiska överraskningar,


Mammas nya frilla.

Jag tror inte att jag kan visa några fler wip-bilder på porträttet jag håller på med. Det känns som att jag lagt upp alldeles för många redan. Därför får ni en bild på min dundercoola mamma, eller ja, min dundercoola mammas frisyr. Hon har leopardpäls på huvudet! Hur häftigt är inte det?Konstverket är gjort av finaste Ella.

Jag trillade nästan av stolen när jag såg att söta Ella gjort ett porträtt på mig. Det är så himla fantastiskt, för det är första gången någonsin som någon ritar av mig. Tänka sig att jag, som alltid ritar av andra, faktiskt har blivit avritad. Tack snälla, Ella!

Tack för alla mysiga helghistorier. Det var så himla fint att ni delade med er, och lite av tumsmärtan försvann när jag läste det. Tusen tack!

Nu måste jag leta rätt på någonting att käka. Har fått i mig en avokado idag. Inte undra på att kläderna sitter löst. Skärpning!


Ouch,

Idag är det storm, och jag har fantomsmärtor i min tumme. Vi grillade igår och jag var, i vanlig ordning, ansvarig för allt utom själva grillningen. Det var soligt, det var fint och jag hade två av mina favoritpojkar till sällskap. Sedan skulle jag dela majskolvarna. Tänker inte gå in på några detaljer, men det slutade med att jag nästan delade min tumme också.


En väldigt misshandlad, men omlindad, tumme och ett stycke halvfärdigt porträtt.

Jag har lite problem att skriva, eftersom jag bara kan använda en hand utan att förvridas i våldsamma smärtor. Det var tursamt nog inte högerhanden som slice:ades, så jag kan fortfarande rita. Därför kommer det att bli lite mindre text de nästkommande dagarna.

Om ni vill, orkar och har tid får ni gärna berätta om er helg. Det skulle göra mig väldigt glad!


men,

Ibland får man sådana där riktigt bra idéer. Sådana idéer som man instinktivt vet kommer att göra sig bra på papper. Jag fick en sådan igår, strax innan jag somnade, och det kliade i fingrarna när jag vaknade imorse. Så, jag började och det började bra. Sedan gick det lite sämre. Jag spillde nämligen vatten på den, och det blev ingen superhäftig effekt, direkt.Om det hade hänt för ett år sedan så hade jag blivit både arg, ledsen och besviken. Nu har jag insett att det är sådant som händer. Det kan inte vara smärtfritt och busenkelt precis hela tiden. Då skulle man ju faktiskt inte lära sig någonting. Istället för att gräva ner mig och låta det förstöra dagen, tog jag tag i saken och tvingade mig själv att börja om igen. Det var inte jätteroligt, men det är bara att gilla läget. Nu kanske den blir ännu coolare.

Jag har förresten fått fräknar idag! Jag räknade dem till sex stycken, och nu är jag denlyckligasteflickanivärlden. Fräknar är så himla fint och somrigt och härligt.

Vad säger ni? Gillar ni fräknar?


En gåta,

Jag är på jakt efter en egen stil. Blyertsporträtt är fina, och jag kommer alltid att fortsätta göra dem. Men. Jag vill så gärna ha en signaturstil. Ett sätt att teckna eller måla som är typiskt för mig. Jag har testat massor med olika saker, och än så länge så känns akvarellen mest naturlig. Jag vill försöka med någonting som känns lite mer illustrations-aktig, och inte nödvändigtvis så fotolik.


Det här är ett misslyckat försök att avbilda miss Kajsa. Jag satt ute i solen med akvarellfärgerna, och kom på att hon är en utav världens sötaste människor. Sådana människor måste man såklart rita/måla av. Även om det inte alltid blir sådär proportionsenligt perfekt. Den mittersta bilden är originalet.

Nu ska jag gå och köpa glass.
Vad gör ni ikväll?


where are you going,

De som känner mig vet att jag är ganska tankspridd och oerhört dålig på att hålla reda på mina egna grejer. Id-handlingar och visa-kort har jag pinsamt dålig koll på. Det kom därför inte som någon större chock när jag upptäckte att jag inte hade kortet i plånboken när jag skulle kliva på tåget. Så, det blev ingen dag på stan med Crook. Jag blev lite ledsen i hjärtat, men jag fick i alla fall en ordentlig, och väldigt solig, promenad.


Shortsen är ett par second hand-jeans. Har klippt av, och blekt dem.

När jag kom hem så tänkte jag att en tröst-piggelin (ni har väl hört talas om dem?) skulle vara på sin plats. Vad tror ni att jag hittar i frysen? Visa-kortet. Lustigt ställe att lägga det på.
Är jag ensam om att vara såhär fruktansvärt disträ?

Det här är förresten min allra bästa låt just nu. Jag får typ en halv miljard fjärilar i magen när jag lyssnar på den.


Neon Trees - Animal

Ska fortsätta på porträttet. Hinner jag med allt jag vill så ska ni få se det lite senare ikväll.

Puss, sålänge.


Bro',

Jag känner mig som en zombie idag. Har tvättat och städat sedan klockan åtta imorse. Jag glömde bort att käka, så nu har jag en huvudvärk (det är alltid något fel, ja) som vägrar ge med sig. Därför slänger jag bara upp den här lite snabbt.Det här porträttet kommer alltså att bli en step-by-step. En ganska omfattande sådan. Det är tolv kort än så länge och den är inte ens nästan färdig.

Hursomhelst. Nu ska jag lägga mig i soffan, stirra in i taket och hoppas på att huvudvärken försvinner.

Hoppas att ni får en makalöst härlig kväll!


take a walk down memory lane,Jag hade helt glömt bort de här två. Ni var ett par stycken som ville se riktigt gamla teckningar. Jag trodde inte att jag hade kvar några, men hittade dessa två i en låda längst in i garderoben. Jag tror att jag gjorde dessa när jag var typ tretton år gammal. De är alltså nästan antika. Det är så himla fint att hitta gamla saker man har gjort. Utvecklingen blir liksom så väldigt tydlig. Om jag inte missminner mig så är hästen gjord med kolpenna.


Imorgon ska ni få se en sneak på step-by-step-teckningen. Jag tror att den kommer att bli cool.

Cupcakes due.

Jag har inte hunnit så långt på blyertsporträttet, så ni får se dessa istället. De är grundskisserna till cupcakestavlan som min mor och moster fick. Orsaken till att de ser precis exakt likadana ut, sånär som på färgen, beror på att de bygger på den rosa cupcaken. Den blåa och gröna färgen är alltså tillagd i photoshop.


Den rosa cupcaken är i alla fall gjord i akvarell, blyerts och lite pigmentliners.

Hur har ni haft det ikväll?

Hemma,

Jag är framme, och jag är vid liv. Resan ner är definitivt en utav de roligaste bilfärder jag varit med på. Men, när de började poppa country i bilen kände jag att det var dags för lite egentid. Så, jag smög in den här låten - som jag är så uppöveröronen förälskad i - i öronen.

Detta möttes jag av när jag kom hem.

Jag har börjat på ett porträtt som föreställer en person som betyder hemskt mycket för mig. Jag tänkte att det skulle bli en step-by-step. Är det någonting ni skulle vilja se?

hemfärd


Akryltavlor.

Jag är sannerligen ute i sista minuten. Minns ni att jag sade att tavlorna helst skulle vara klara innan söndag? Jag hade missförstått situationen. Vi åker idag. Typ nu. Spännande! Men, tavlorna blev i alla fall färdiga, och det känns väldigt skönt. De är dock mycket jämnare i färgen i verkligheten.

Nu ska jag gå och ge min systerson en bamsekram, och tvinga honom att leka med mig tills jag åker. Vi kommer att bila till stockholm. Min bror var nämligen snäll nog att låta mig åka med dem ner. Det ska bli så himla, himla skönt att komma hem!

Hoppas att ni får en alldeles fantastisk lördag, så hörs vi imorgon!

Fågelfredag,

Jag börjar misstänka att jag är hypokondriker, och att mina inbillningssjukor är så djupt rotade i mitt psyke att de förstör min verkliga hälsa. Jag vaknade klockan halv sex imorse av att jag hade ont i magen. Hur ofta har man så ont i magen att man vaknar av det? Den totala summan sömn blev alltså tre timmar. Mitt huvud känns som potatismos. Men, jag fick i alla fall tillfälle att börja på tavlorna.Jag har vandrat in och ut ur dvala hela dagen. Trötthet och stress är två saker som definitivt inte är kompatibla med varandra. Snälla, håll tummarna för mig. Jag är lite orolig att jag inte ska hinna få ihop allt innan jag åker.

Hur har er fredag varit?


En dag i studion,

Jag har suttit en stund med Tina i studion idag. Såhär såg det ut efter kaffe- och chokladrepet:Tinas ryggtavla är amazing. Den är otroligt detaljerad, den är väldigt skickligt gjord och den tog en oerhörd massa tid att färdigställa. Man ser inte så mycket utav den på bilden, men om ni vill se så skulle jag kunna fixa en bättre bild.De färdiga konturerna ser ni på den högra bilden. Är lite besviken att jag inte lyckades visa bandanan bättre, för den blev så jäkla tokbra att det inte är sant. 

Emmoth, som är den eminente tatueraren, är en gammal vän. Han är väldigt begåvad och hemskt rolig, men varken han eller hans flickvän (som är en övergrym (jo, jag är förtjust i superlativ) nagelkonstnär) har någon hemsida. Men, om ni vill så kan ni spana in hans Facebook-sida. Ni hittar den här, och den är formligen fullspäckad med tatueringsbilder och andra galenskaper.

Visste ni förresten att min alldeles egna golfare gjorde en topp 3-placering idag? Det är definitivt värt en applåd!


CupcakesCupcakes-tavlan är färdig. Den är absolut inte min stil, men jag tänkte att den skulle passa bra in på mammas och mosters nystartade mack- och salladsbar. Nu har jag bara tre tomma dukar som ska målas, och helst vara färdiga, innan söndag. Jag är inte alls lika stressad som jag borde vara.

Imorgon ska jag följa med Crook till studion. Hon ska nämligen tatuera sig och det är, i vanlig ordning, en himla rolig tillställning. Det brukar vara som ett kaffekantat vuxendagis där samtliga har oerhört dålig humor. Väldigt trevligt!

Vad har ni för planer inför helgen?

Muffins,

Klockan nio imorse bänkade jag mig på golvet för att måla. Tavlan är en present till mor och moster, och jag måste ha den färdig innan söndag. Så jag bör nog återgå till den. Tänkte bara visa lite snabbt hur väldigt organiserad jag är när jag målar. Jag har tappat bort paletten, så pappersarken fick agera färgbräde. Det fungerar hemskt bra.

Såhär ser det alltså ut.Tack för de fina orden i de förra inlägget. Jag blev så himla glad när jag såg att ni tyckte om den!


Trance
Det här är vad jag sysslat med de senaste dagarna. Jag trodde att det skulle bli ett tvåtimmars-projekt, men det visade sig vara bra mycket svårare än så. Färgerna är gjorda med akvarell, och resten är blyerts. Jag vet inte om jag tycker om, eller ogillar den. Måste nog sova på saken. Men, det var i alla fall hemskt roligt att testa någonting nytt.

Vad tycker ni? Gillar ni den?


happyface,

Jag älskar söndagar. Det är nog min absoluta favoritdag på hela veckan, och den här söndagen har varit särdeles underbar. Dels för att jag är hög på tanken att jag åker hem i slutet på nästa vecka, och dels för att jag har världens godaste päronvatten bredvid mig (jag kräver inte så mycket).


Såhär glad var jag idag.

Jag har börjat på någonting som är tvärtemot vad jag brukar göra. I teckningsväg, alltså. Jag trodde att det skulle gå tokfort, men jag hade fel. Den bör dock vara klar imorgon, och det ska bli hemskt roligt att höra vad ni tycker om den.

Just dance,

Jag har så himla ont i skallen idag. Känner mig helt lamslagen. Det är den första riktigt varma vårdagen, och jag ligger med huvudet under en filt och hoppas att solen ska dö, eller åtminstone försvinna bakom ett moln eller två.De här bilderna är från igår. Min allra sötaste vän Crook fyllde 23 igår, så vi firade henne genom att abonnera nattklubben för en kväll. Nyktert, såklart. Det var en himla fin kväll.


Förlåt för dålig och långsam och tråkig uppdatering. På riktigt. Förlåt. Jag har bara så ont i skallen att jag knappt kan tänka. Så.. Jag återgår till min filt.

Vad ska ni göra ikväll?


How To: Läppar1. Först gör jag en grovskiss över läpparna. Jag gör ganska mjuka linjer för att de lätt ska försvinna in i skuggningen. Jag markerar även vart ljuset ska ligga.

2. Jag börjar försiktigt att skugga läpparna. Jag ritar inte raka linjer, utan böjda. En läpp är ju faktiskt inte rak, utan kurvig. De vita fläckarna på bilden är de highlights jag ritade upp i förra steget. Dessa skuggar jag inte.

3. Nu fyller jag i läpparna. I det här fallet använde jag mig utav en B-penna. Jag fyller i de partier som ska vara mörkare, och lämnar fortfarande highlightsen orörda. Jag försöker att göra lite olika nyanser på skuggningen.4. Jag plockar upp lite blyerts med mitt knådgummi.

5. Nu mjukar jag upp skuggningen genom att använda en stompf. Jag är relativt ny på det här med att använda dessa, men har upptäckt att det är lättare att mjuka upp detaljer med en spetsig stompf. Jag följer kurvorna på läpparna med stompfen. Detta för att behålla lite av den struktur som läpparna har fått. Skugga alltså inte med stompfen kors-och-tvärs över läpparna.

6. Jag lägger på lite mer skuggning på läpparna. Jag vill inte att det ska se alltför mjukt ut, det blir liksom inte realistiskt (om de inte är täckta av läppglans, förstås). Så, jag bygger upp lite av strukturen som försvann när jag använde stompfen, men låter vissa partier vara orörda.7. Nu skuggar jag i och runtomkring munnen. Tänderna är allra svårast. En utav mina lärare sade att man aldrig skulle rita tänder, och jag vet att det finns fler som delar hans uppfattning. Men, jag är noga med att inte göra tänderna i en och samma nyans. Jag gör highlights och mörkare skuggor på dessa också. Jag fyller även i de inre konturerna. Om det behövs så ljusar jag upp highlightsen, och några läppkurvor, med mitt knådgummi.Såhär ser den inscannade versionen ut. Detaljerna syns lite bättre, och de är mycket ljusare. De här läpparna är den första delen av ett porträtt jag har börjat på. Jag började definitivt i fel ände, men i’ll make it work.

Hoppas att ni gillade den!


Gossip

Det här är en utav mina absoluta favoritlåtar. Jag älskar Beth Dittos röst. Om ni gillar låten så tycker jag att ni ska kolla upp deras album Standing In The Way Of Control. Det är helt otroligt bra.

Förlåt för att det blev så himla sent med uppdateringen. Jag håller på att göra en How To och jag tappade bort tiden. Men, nu är den snart klar så ni kommer att få se den imorgon.


Nu ska jag fortsätta med How To:n.


Dirrrrrrty


Akvarell och pensel och vatten.

Jag kunde inte sova inatt. Alls. Varje gång jag blundade så såg jag fruktansvärda saker, och eftersom jag är så mörkrädd kunde jag inte slappna av. Därför satt jag uppe till halv fyra och målade med akvarell-färgerna. Jag har ju faktiskt bestämt mig för att bli grym på det, men det en bra bit kvar. Det var dock hemskt roligt att göra denna. Jag gillar att den ser lite smutsig ut. Smuts är bra!

Aaron

Det finns så mycket som jag skulle vilja göra. Så mycket som jag skulle vilja rita och måla. Just nu verkar inte tiden finnas. Vi håller på att flytta in farfar i en ny lägenhet, och det tar ofantligt med tid. Å andra sidan är farfar en av de coolaste människor jag känner, så det gör såklart ingenting. Men det vore fint att ha mer tid till tecknandet.

Tillsvidare kan ni (om ni vill, förstås) titta på den här.
Låten är Regina Spektors Calculation.

Jag tänkte i alla fall plocka fram akvarellfärgerna ikväll, efter att jag tittat på när min syster ritar på hennes första porträtt (som faktiskt ser fruktansvärt lovande ut).

Ha det fint sålänge!

Happy birthday

Idag fyller min alldeles egna golfare år, och det känns så himla tråkigt att jag inte kan vara där och fira dagen med honom. Istället kommer jag att peppra honom med virtuella pussar och söta sms, och sedan kommer jag att fira hans dag i efterskott när jag åker hem.


Bilderna är tagna i portugal.

Med tanke på att jag kommer att ha fullt upp med att teckna och skicka sms så blir det inte bättre än såhär idag.

Om ni säger grattis till Golfarn så kommer han att bli jätteglad! Han tittar nämligen in här en gång i timmen.

Ha en fantastisk söndag!


Puss.

Idag har jag så mycket hemlängtan att jag knappt kan andas. Det gör fysiskt ont. På riktigt. Varje gång jag tänker på hur fint det skulle vara att vara hemma så får jag en klump i halsen. Sådana här dagar känns allt jobbigt. Men jag har, de jobbiga känslorna till trots, börjar måla. På en tavla. Det var jättelänge sedan. Ni får såklart se den när den är klar. Just nu är det mest en bakgrund.
Eftersom jag inte har så mycket annat att visa er så får ni se någonting jag gjorde för flera år sedan. Det är ingenting speciellt, men jag tycker att den är småcool. Den här teckningen är helt uppbyggd av ord. Inga streck eller skuggningar. Bara ord. Det är inte min favorit, och jag är inte ens speciellt nöjd med den, men jag gillar konceptet och kommer säkert att göra någonting liknande (fast lite mer seriöst) igen.

Nu ska jag återgå till mitt målande.
Puss.


RSS 2.0