Parentesernas paradis

“Det kan ju inte vara så svårt att spika ihop en bur. Det är ju typ fyra sidor, ett tak och ett golv”, sade jag vid frukostbordet. Pappa tittade på mig. Det var en sådan där du-är-fan-inte-klok-blick som jag, vanligtvis, brukar ge själv.
“Lycka till” sade far och fortsatte att tugga på sin macka.

Sagt och gjort. Typ. Jag gav upp efter en halvtimme då jag insåg att det inte alls var så bara. Far kom till undsättning, och transformerade det hela till världens mest seriösa bygg-projekt. Det har varit fräsning och millimeter-mätning. Det har varit passformsdiskussioner (jag stod och visslade till Krunegård, så jag tror inte att han kom fram till så mycket) och slipning. Men. Själva burstommen börjar se ut som någonting annat än ett gäng pinnar. Hemskt trevligt. Behöver jag tillägga att jag mestadels agerat åskådare? Antagligen inte.

Hursomhelst så spar jag min energi till målningen av buren (intalar jag mig själv). Det är i alla fall ett område som min far inte kan slå mig på (ja, jag knyter näven i fickan).

Men. Nu till saken. Mitt i allt detta sågspånskaos hittade jag ett gäng gamla bilder. Gamla som i titta-hon-har-tagit-sitt-första-steg. Eller något åt det hållet.Det här grönvitrandiga tygstycket var min bästa vän. Jag brukade värma den på våran braskamin och sedan krypa in i den. Jag tror nog att jag gjorde det tills jag fyllde 10. Minst.Det här är jag, pappa och min lillasyster. Jag är den större, och lite smutsigare, ungen. Jag gillar farsis mustasch på den här bilden, men han vägrar odla tillbaka den. Konstigt. Lägg gärna märke till den fina lampan uppe i högra hörnet. Den är gjord i kork, och jag kräks lite i munnen när jag ser den. Men, 80-tal är 80-tal och de hade ju bevisligen ingen smak på den tiden.Jag hoppade och klättrade och sprang väldigt mycket som barn. Bokhyllor var den bästa klätterställningen. Stenar var det bästa att hoppa på, och de fick gärna vara en bit ut i vattnet. Strax efter att denna bild togs så åkte vi till finland (wasalandia är nämligen det finaste stället att vara på när man är 3 år), och vi åkte naturligtvis med båt.

 När vi hade kommit fram till hamnen i wasa så hade jag lekt och hoppat på stenarna i vattnet, samtidigt som jag tjutit "tjoochtjimöverstockochsten". Min far och mor hade börjat packa våra saker i taxin, och bara kollat bort någon minut. När de skulle hämta mig så var jag borta. De letade (och ni kan ju tänka er hur det är att förlora en unge i finland) överallt, men jag fanns ingenstans.

Efter en timme eller så hade pappa hittat mig, sittandes på en parkbänk tillsammans med en äldre man. Jag hade tydligen druckit saft och ätit bullar och varit den lyckligaste ungen i världen. Sammanfattningsvis kan vi säga att äventyr is the shiet.

Orkade ni läsa allt det där?


Kommentarer
Postat av: Jisa

Nya headern är jättejättefin!

2010-03-14 @ 23:20:13
URL: http://jisaforfucksake.blogg.se/
Postat av: Felicia

Det där låter precis som mig,.. jag kunde förvinna, överallt,. i köpcenter,. och gick själv sedan till infodisken,.. I danmark sprang jag bort med kom sedan tbx och sa att jag tagit en promenad,.. någongång hittade mina föräldrar mig på ett fick med en glass i handen brevid ett äldre par xD hahah jag sprang lite överallt :P så känner igen mig :Pså du befinner dig i norrland nu då!?

PÖÖSSS

2010-03-15 @ 11:03:32
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Hanna

SV: det ska jag göra :P Ska rensa ut ALLA pennor som finns i huset xD

2010-03-15 @ 11:21:06
URL: http://alittleflower.blogg.se/
Postat av: Nicole

Dom har inte börjat än, superdumt, dom har inte ens skrivit kontrakt än :/

Men det blir ju av, vi har bara inte fått reda på när.Oh, jag är en av dom som blivit totalt uppslukad av böckerna, älskar dom. även filmerna. fast ja, jag håller med, böckerna är svåra att slå.

2010-03-15 @ 11:40:12
URL: http://aelman.blogg.se/
Postat av: Ninnu

Jag håller med om att Wasalandia i Vasa är ett toppenställe att vara när man är liten :D Men den tappar sin skönhet när man blir över kanske 10 år ;P

2010-03-15 @ 19:23:00
URL: http://niinnu.blogg.se/
Postat av: tove

Jag orkade läsa.. fastnade mest för Krunegårdbiten, haha. Han är najs den där Markus och om ungefär en månad spelar han nere i Skåne där jag då bor...

2010-03-15 @ 22:24:20
URL: http://tovelarsson.blogg.se/
Postat av: Linda

Är inte den lampan gjord i näver?

2010-03-16 @ 17:14:26
Postat av: Broder

Inte gjord i näver då?

du hittade inga bilder på mig.. har fasiken inga bilder från min barndom.. och jag som var så het också..hehe

2010-03-16 @ 18:26:48
Postat av: Frida

Den är säkert gjord av näver. Hugget som stucket. Det är inte direkt så att näver är snyggare än kork. Men det är klart, folk älskar att ha rätt.&nej, jag vet inte vem som har de bilderna. Får kolla vinden och mormors förråd.

2010-03-17 @ 10:12:22
URL: http://hellomiami.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0