Steadily slowing down, been on my feet since yesterday.

När får man egentligen vara upprörd? När blev det tabu att vara arg? Vad är det för vits med grundlagar om man ändå inte får vara öppen med sina åsikter?

När man sitter inom höravstånd och några man känner pratar om någonting som man tycker är så absurt att det borde hamna på någon form av wall of shame, då måste man väl ändå få avbryta dem, upplysa dem och leda dem in på rätt väg igen?

Det handlade om ett barn. Det är ett känsligt ämne för mig. Väldigt känsligt. Det handlade om ett barn som inte fick en nyckel hem. Barnet slutade skolan klockan 14.00, och hans far slutade jobba 17.00. Barnet fick vänta tills pappan kom hem innan han fick komma in. Han fick sysselsätta sig bäst han ville, men han skulle absolut inte få en nyckel hem. Barnet var 7år.
I tre timmar, plus lite pendlingstid, skulle barnet fördriva tiden. Det var inte heller alltid han fick följa med någon av sina kompisar hem, och han hade inga släktingar i närheten, då fick han istället sitta ute och vänta. Det låter trevligt. Om det vore juli. En januarieftermiddag är det nog inte fullt lika gemytligt.

Tyck att jag är dum, men jag anser att det är fel av föräldern. Om man är rädd att förlora nyckeln, så kan man gömma den på något smart ställe eller låta barnet ha den runt halsen, men man lämnar väl inte sitt barn i minuskyla i 3 timmar? Är det verkligen ok? Jag tycker inte det. Jag tycker faktiskt att det är så fel att någon borde ifrågasätta huruvida denne man är lämplig att fostra ett barn eller ej. Jag sade naturligtvis detta till de två herrarna som pratade om det. Svaret jag fick var “du har inga barn själv, så du förstår inte!”. Förstår inte vad? Att man, när man är förälder, förvandlas till en ishjärtad och genuint ond människa? Nej, det förstår jag faktiskt inte.

Man gör inte så mot ett barn, punkt slut.


Kommentarer
Postat av: Irony by Linn

Bra inlägg. Helt sant.

2010-01-19 @ 17:09:38
URL: http://linnedins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0