Dagens minimiami-poäng

När minimiami började teckna för en väldans massa år sedan var allting så svårt. Minimiami var nog inte mer än 10 år när hon gjorde sitt allra första porträtt, och hon var så stolt över det men it broke her heart att ingen annan verkade bry sig.
När hon började 7:an blev hon tilldelad en tuggummihatande bildlärare som egentligen inte brydde sig om eleverna hade talang eller inte. Det var i alla fall så tonårsmiami uppfattade saken. Bildläraren ville helst av allt ge tonårsmiami ett IG eftersom hon var en rutsystemsmotståndare av första graden, och hon vägrade att finna sig i sådana dumheter. Hon blev tillslut godkänd och i dagsläget så kan hon till och med berätta om sina konstiga konstframtidsplaner för bildläraren. Han har, tillslut, förstått hennes storhet.

Men.
Det var egentligen inte det jag ville berätta.

Alla tecknare, och nu menar jag verkligen alla, måste kämpa för att hitta sin egen stil. Den vägen är otroligt lång, kantig, skumpig och rätt så långtråkig. Det är lite som att läsa Bibeln. Någonstans under den här vägen halkar man in på ett förbjudet område, nämligen att rita av andras teckningar. Jag tycker inte att detta borde ses ner på, det borde snarare uppmuntras.
Nu menar jag inte att det är någonting man ska sätta i system, man bör absolut sträva efter att hitta sin egen stil. Men. Att använda andras verk som riktlinjer är ingen dum idé.

Jag borde inte säga detta, men jag lärde mig inte speciellt mycket av lärarna på den där fördömda konstskolan. Jag lärde mig av mina klasskamrater, precis som jag har lärt mig av tecknarna på deviantart. Bara genom att studera deras teckningar så ser man saker som man själv skulle kunna göra, och även om man inte tillämpar det så har man fått den kunskapen.

Dagens poäng.
Man lär sig av andras konst.


Kommentarer
Postat av: Angelica G

Got to say - jag älskar ditt sätt att SKRIVA!DÄR kan man verkligen snacka om att du har en personlig (och medryckande) stil. :)

2010-02-10 @ 13:15:26
URL: http://djungelsoda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0