Frågor del1.

Då en del frågor var snarlika varandra, och skulle ha fått samma svar, så behöll jag bara en version. Detta är inte alla frågor, utan ungefär hälften. Det blev så mycket text, så jag tog mig friheten att dela upp det i två inlägg.


Jag undrar hur du gör deras hudfärg så att det blänker sådär:
När jag ritar hud så är jag oerhört, oerhört långsam och jag försöker verkligen ta tillvara på varenda liten ljusfläck som syns på referensbilden. Jag skuggar väldigt sparsamt på de delar av huden som är ljusa. Som till exempel på näsryggen. Den skuggar jag knappt över huvud taget, eftersom den oftast är mycket ljusare än resten av ansiktet.


Redigerar du dina färdiga teckningar? Highlights i tex hår och ögon?
Det beror på hur bra scannern läst in dem. Jag redigerar de inscannade bilderna för att de ska bli så lika originalteckningen som möjligt, men jag överredigerar aldrig. Det skulle kännas fel.

Har du en personlig tränare: Jag springer efter min systerson väldigt mycket, så han håller mig i trim. Men nej, nej. Jag har ingen personlig tränare.

När började du rita:
Jag hittade en teckning som jag gjort som är signerad ”Frida - 4år”.

När blev intresserad av att rita
: Intresset att skapa har nog alltid funnits, men min faiblesse för att rita porträtt uppstod runt tioårsåldern.

Skulle du kunna tänka dig att skissa något till någon:
Jag skulle vilja porträttera varenda människa i hela världen. Tyvärr så har jag inte möjlighet att göra det.

Hur ritar du huden:
Jag ska försöka visa det, det är nämligen hemskt svårt att förklara. Men, jag tror att nyckeln ligger i att inte stressa fram det. Tålamod är bra att ha.

Jag är ny på din blogg, kan du inte berätta lite om dej själv? :
Det är svårt att berätta om sig själv utan att det låter som en halvrisig kontaktannons. Jag är allergisk mot ananas. Om jag käkar ananas så börjar jag läspa. Men det händer inte så ofta, för jag tycker inte om det. Ananas, alltså.
Nåväl. Fem ord som, enligt min sambo, beskriver mig: ambitös, omtänksam, nyfiken, tänker aldrig på sig själv och fantastiskt rolig. Och nej. Han kan inte räkna, men han är fin ändå.

Ritar du endast för hand eller ritar du på datorn också?:
Jag har försökt rita i datorn, men det är inte min grej. Såklart att jag kan fylla i färger och sådant på datorn, men längre än så sträcker sig inte mina kunskaper. Jag skulle dock hemskt gärna vilja lära mig!

Dina hobbys, förutom att rita?:
Musik. Jag älskar att spela gitarr och sjunga, men det absolut bästa är såklart att lyssna på andras musik. Periodvis så skriver jag väldigt mycket. Ord har alltid fascinerat mig, och jag tycker att det är himla roligt. Sedan har jag faktiskt inte så många fler hobbys. Så rolig är jag.

Kan du inte ha någon tävling där man kan vinna att bli avritad av dig?:
Sure, jag hade nyss en. Men det kommer nog en snart igen.

Hur gammal är du?:
Jag är nyss 24 år fyllda.


Vem är din favoritkonstnär?:
Oh, den är svår. Det finns så många inspirerande och härliga konstnärer.
Jag älskar såklart KanDee, för hon är så fruktansvärt kreativ och innovativ och härlig.
Linda är helt amazing. Hon har liksom världens coolaste stil, hon är skitsnygg och dessutom är hon grym på att teckna!
Johanna är fruktansvärt duktig. Har ni sett hennes porträtt på Viktoria och Daniel? Gå dit och kika!
Pyttis är också en favorit. Mycket för att hon är superduperduktig, men mest för att hon verkar vara en så genuint fin människa.

Jag är ett stort fan utav Cassandra Rhodin. Jag älskar allt, precis allt, som Cecilia Carlstedt har gjort. Linda Huber är dock min absoluta favorit och min absolut största förebild. Enligt mig är hon den största, och bästa blyertskonstnären i världen.

Hur lärde du dig teckna så bra som du är idag?: Jag vet faktiskt inte. Jag är ju inte direkt fullärd. Men jag har tecknat, seriöst och med viljan att lära mig och bli bättre, nästan varje dag sedan jag var 10 år. Så man lär sig med tiden, om man inte ger upp.

Kan du inte lägga ut fler bilder på dina teckningar?:
Jag lägger ut alla teckningar jag gör. Men, varje teckning, eller åtminstone alla porträtt, tar flera dagar att göra klart. Men jag lovar, jag lägger upp allt jag gör.

Har du någon speciell strategi när du gör en teckning? Alltså, att du typ börjar med vänstra ögat, näsan, munnen?:
Ja, det har jag. Jag börjar alltid i det översta, vänstra hörnet. Av förklarliga skäl. Jag är högerhänt, så det är för att undvika onödigt kladd.

Vilken teckning som du gjort är du mest nöjd med och varför?:
Det är svårt. Jag tyckte hemskt mycket om Angelina Jolie, och jag har på känn att jag kommer att älska Salem också när han är färdig. Men min absoluta favorit måste nog vara pandan, för att den känns så himla mjuk. Jag älskar pälsen på den, och ibland förstår jag inte ens själv hur jag lyckats få till den.Brukar du lyssna på musik när du ritar? I sådana fall, vad brukar du lyssna på för sorts musik?:
Ja, det gör jag. Jag är väldigt petig när det gäller musik, och vill helst bara lyssna på sådant som jag vet att artisten skrivit själv. Vilket låter oerhört pretto, I know. Jag älskar The XX och Hot Chip. Men det en alldeles för stor fråga att besvara på bara några rader.

Vad är det som inspirerar dig?:
Musik och känslor och människor. Men mest känslor. När det gäller porträtt-teckning så behöver man inte så mycket inspiration. Man behöver egentligen bara en väldigt bra bild och en massa tålamod.

Skulle du kunna göra såna how to typ en gång i månaden/veckan eller ännu oftare?:
Jag ska försöka att, i mån av tid, lägga upp dem. Jag kan inte svara på när det blir eller med hur långa mellanrum det blir, men eftersom det är så fruktansvärt många som gett positiv feedback så är det klart att det känns roligare att göra dem.

Hur många timmar i veckan lägger du på ritandet?:
Det beror helt och hållet på. Ibland har jag perioder då jag inte får ut någonting på papperet, hur mycket jag än försöker. Så då blir det lite mindre. Men jag skulle säga att jag ritar typ 4 timmar per dag. Vilket, med enkel matematik, gör 28 timmar i veckan.

Kan man förresten lägga till dig på bloglovin?:
Såklart du kan, hjärtat. Du kan göra det genom att klicka här, eller på den där konstiga flickan i menyn till höger.

Jag undrar vad du har för kamera:
Jag fick en Nikon D90 av min sambo. Så det är den jag använder mig av. Ville bara få med vilken snäll sambo jag har.

Kombinerar du att rita förhand och sedan scanna in dem i datorn och fortsätter där?: Nej, alla blyertsteckningar är gjorda för hand. Det är klart att jag tar bort smuts och grådassig bakgrund i Photoshop, men den enda redigering jag gör, gör jag för att den versionen ni ser ska vara så lik originalteckningen som möjligt.


Den andra delen av frågorna kommer lite senare.
Nu måste jag äta. Och fortsätta leka med förstoringsglaset jag hittade hos farfar.

Kommentarer
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

fick en klump i halsen av att läsa raden om mig själv. Tack så hemskt mycket för de orden..och för att du gillar det jag gör.

Otroligt.

Kram!!

2010-04-21 @ 15:15:11
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: June

Du verkar så himla genomtrevlig! Jättekul att läsa dina svar :)

2010-04-21 @ 16:29:10
URL: http://junesabstracts.blogg.se/
Postat av: Elaine

Pandan är otroligt vacker, som ett foto!

2010-04-21 @ 16:49:09
URL: http://madmoiselleelaine.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jag förstår att du är nöjd med pandan, den är ju alldeles otroligt snyggt gjord!

2010-04-21 @ 22:17:09
URL: http://jonnabroems.blogg.se/
Postat av: siri

Du är verkligen helt otroligt duktig på att måla.

Jag älskar det själv också och funderar också på att köra lite ditt race med att göra lite teckningar och ladda upp på bloggen. Dock kommer det nog inte bli av och skulle bara kännas jätte dumt med tanke på hur grym du och din blogg är i jämförelse med en annan, haha. Men jag är verkligen jätte glad att jag har hittat din blogg. Hissar den med både tummarna upp i skyn. Jag har som sagt precis börjat läsa din blogg och det vore verkligen awesome om du kunde ladda upp lite mer teckningar och målningar som du gjort för länge sedan.Jag diggar dig och dina teckningar. Kör på, det är seriöst läskigt bra!

2010-04-21 @ 23:47:37
URL: http://siry.blogg.se/
Postat av: tina

Åh tack så hemskt mycket , jag är riktigt lycklig tillsammans med min kille! :)Alltså du är helt otrolig!! Den Pandan ser ut som man tagit en bild på! Du är otrolig!

2010-04-22 @ 09:14:27
URL: http://theloovee.blogg.se/
Postat av: linda - pictures, drawings , me

Jag blev så glad över de fina orden du skrev om mig! Jag kan bara säga tack detsamma, du är grym! stora kramar! :)

2010-04-22 @ 23:43:55
URL: http://lindaaaa.blogg.se/
Postat av: Fabian

WOW, alla din favorit konstnärer blew me away! Nästan jobbigt att titta på, men inser hur mycket bättre andra är, än en själv. Och jag absolut älskade din Panda.Peace!

2010-04-24 @ 14:50:53
URL: http://fabianskarp.blogg.se/
Postat av: sabina

Den där pandan var helt fantastisk fin, verklighetstrogen och ser verkligen gosig ut! Vad duktig du är!

2010-05-01 @ 18:50:01
URL: http://kjolhelaveckan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0